Дентална хирургия

  • Екстракция на зъби

  • Екстракция на дълбоко фрактурирани зъби и корени
  • Екстракция на ретинирани мъдреци
  • Апикална остеотомия-резекция (изрязване) на кореновия връх при грануломи и кисти
  • Кистектомия – хирургично отстраняване на киста
  • Хемисекция и премоларизация
  • Корекции на алвеоларния гребен като подготовка за протетично лечение
  • Френулотомия – корекция на къс и ниско заловен френулум

„Омегадент“ предлага първокласна дентална хирургия, съобразена с най-високите световни стандарти. Екипът ни е отлично подготвен и има дълъг опит в разнообразни процедури и манипулации, като екстракция на зъби. При нас ще откриете висококвалифициран стоматолог хирург, който ще се погрижи за Вашето здраве с професионализъм и деликатност към процеса.

Макар, разбираемо, прибягването към екстракция на зъби да звучи плашещо за всеки човек, тази процедура се налага за запазване на останалите зъби или премахване на образувания, които застрашават здравето Ви. Напълно погрешно се смята, че става дума за болезнени процедури – иновативните методи за лечение, модерната техника и професионализмът на опитния стоматолог хирург превръщат този неприятен момент в стандартна манипулация, която решава Вашите проблеми.

стоматолог хирург, Екстракция на зъби, дентална хирургия

Дентална хирургия на световно ниво

В портфолиото на „Омегадент“ фигурират разнообразни услуги и манипулации в сферата на висококачествената дентална хирургия, които ще Ви накарат да забравите болката, безсънните нощи и дискомфорта и ще върнат сияйната Ви усмивка. На нашите специалисти можете да разчитате за екстракция на дълбоко фрактурирани корени и зъби, както и на ретинирани мъдреци, за изрязване (апикална остеотомия-резекция) на коренов връх при кисти и грануломи, за хирургично отстраняване на кисти (кистектомия), премоларизация и хемисекция, корекция на алвеоларен гребен като подготвителна процедура за протетично лечение, както и за корекции на ниско заловен или къс френулум (френулотомия).

Кога трябва да посетите стоматолог хирург?

Ако усетите постоянен теч на гной в случай на киста, когато някой от зъбите травмира езика или вътрешността на бузите Ви, ако имате вродени аномалии и дефекти, при проблем с синусната кухина и други. Необходимо е да се консултирате със специалист за премахването на гнойни огнища, лезии и тумори, за възстановяване на костната тъкан при нужда от поставяне на имплант. Погрешно е да се смята, че изваждането на зъб или манипулациите, извършени от хирург, са необходими единствено в краен случай. Навременното откриване на проблематичната ситуация и лечението всъщност могат да Ви спестят много по-дълбоки и сложни за решаване проблеми. Нещо повече – денталната хирургия изначално е призвана да запазва зъбите с най-малко намеса. Такива, например, са манипулациите, които отстраняват различни образувания (киста, гранулом, мукоцеле и други). Благодарение на тях се запазва зъба и не се налага неговата екстракция.

Друг типичен казус, който често възниква, е закъснялото лечение на някакво заболяване на периодонта – тогава специалистите премахват пародонталния джоб и всяко огнище, което е причина за хронично възпаление. В такъв случай хирургът следва да премахне всяка засегната тъкан и да възстанови костната тъкан. Затова недейте да отлагате и се доверете на нашите висококвалифицирани стоматолози, които ще подберат за Вас най-доброто лечение.